Пазанда-бекажон сайтига хуш келибсиз!
                                
  • Бош сахифа
  • Менинг профилим
  • Чикиш              
  • Ассалому алайкум  Хурматли Мехмон                 
  • Сайтимиздаги рецепт ва расмларни муаллиф рухсатисиз кучириб олиш ёки бошка сайтларга жойлаш катьиян таькикланади. Рейептлардан факатгина Администратор рухсати билангина кучирма олиш мумкин                                 
   



[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
Страница 1 из 11
Форум » Ширали пишириклар » Пироглар » Туркча пахлава
Туркча пахлава
МунирахонСана: ЖУМА, 14.02.2014, 14:36 |


Шеф Ошпаз
Админстратор
Постлар: 94
Ютуклар: 0
Имзо: Offline
[img]../_nw/0/s51557281.jpg[/img]

Ушбу рецептни интернетдан куриб,тайёрлаб курдим.Пахлава оиширма хамир хамда асалдан кават-кават килиб тайёрланган.
Хамирига:• 500 гр ун•
150 гр сут
• 150 гр сметана ёки майонез
• 5 гр дрожа
• 3 о/к шакар
• Чимдим туз
• 2 дона тухум(1тасини сариги олиб куйилади)
• 100 гр эритилган маргарин
Начинка:
• 180-200 гр ёнгок
• 1ст сахарная пудра
Юзи ва ораларига суртиш учун:
• 100 гр асал
• 50 гр кайнок сув
• 50 гр эритилган маргарин
Тайёрланиши:Опара:Илик сутга шакар,туз ва дрожа кушиб,15 дакикага иликжойга куйилади
Алохида идишда тухум,маргарин,сметана аралаштирилиб,тайёр опара солиб,эланган ун кушиб…
[img]../_nw/0/s37722003.jpg[/img]

[img]../_nw/0/s03862372.jpg[/img]

Юмшоккина хамир корилади ва илик жойга 1,5 соатга куйилади
[img]../_nw/0/s34763965.jpg[/img]
Начинка учун ёнгок хиди чиккунича курук товада ковириладиСовугач,мясорубкадан утказилади ва сахарная пудра кушилибаралаштирилади
[img]../_nw/0/s68292766.jpg[/img]
Тайёр хамир 10 булакка булинади
[img]../_nw/0/s04877815.jpg[/img]
1 та каттароги юпка килиб жувада ёйилади
Ёгланган листга жойланади
[img]../_nw/0/s99253486.jpg[/img]
Эритилган маргарин юпка килиб суртилади
[img]../_nw/0/s87298583.jpg[/img]
Ёнгок сепилади
Устига яна битта ёйилган хамир жойланади
Шу тарика охиригача тахлаб чикилади.
Охирга хамир билан пахлаванинг ёнлари хам ёпиб чикилади.[img]../_nw/0/s75422733.jpg[/img]
Тухум сариги суртилади180-200 С да ярим соат пишириб олинади
Сув ва асал яхшилаб аралаштирилади ва пахлава устига ярмикуйилади
Яна усти то кизаргунича пишириб олинади
Яхшилаб совугачгина кесилади.
Ейишдан олдин колган асалли сироп куйилади
[img]../_nw/0/s67741387.jpg[/img]

Манба:  http://amazingwoman.ru 
Кистирилди: 4925912.jpg(24Kb)



 
Форум » Ширали пишириклар » Пироглар » Туркча пахлава
Страница 1 из 11
Поиск: