Пазанда-бекажон сайтига хуш келибсиз!
                                
  • Бош сахифа
  • Менинг профилим
  • Чикиш              
  • Ассалому алайкум  Хурматли Мехмон                 
  • Сайтимиздаги рецепт ва расмларни муаллиф рухсатисиз кучириб олиш ёки бошка сайтларга жойлаш катьиян таькикланади. Рейептлардан факатгина Администратор рухсати билангина кучирма олиш мумкин                                 
   



Главная » 2014 » Февраль » 14 » Туркча пахлава
14:38
Туркча пахлава
 

Ушбу рецептни интернетдан куриб,тайёрлаб курдим.Пахлава оиширма хамир хамда асалдан кават-кават килиб тайёрланган.
Хамирига:
• 500 гр ун

• 150 гр сут

• 150 гр сметана ёки майонез
• 5 гр дрожа
• 3 о/к шакар
• Чимдим туз
• 2 дона тухум(1тасини сариги олиб куйилади)
• 100 гр эритилган маргарин
Начинка:
• 180-200 гр ёнгок
• 1ст сахарная пудра
Юзи ва ораларига суртиш учун:
• 100 гр асал
• 50 гр кайнок сув
• 50 гр эритилган маргарин
Тайёрланиши:
Опара:
Илик сутга шакар,туз ва дрожа кушиб,15 дакикага илик жойга куйилади

Алохида идишда тухум,маргарин,сметана аралаштирилиб,

тайёр опара солиб,эланган ун кушиб…


Юмшоккина хамир корилади ва илик жойга 1,5 соатга куйилади

Начинка учун ёнгок хиди чиккунича курук товада ковирилади.Совугач,мясорубкадан утказилади ва сахарная пудра кушилиб аралаштирилади


Тайёр хамир 10 булакка булинади

1 та каттароги юпка килиб жувада ёйилади
Ёгланган листга жойланади
 
Эритилган маргарин юпка килиб суртилади
 
Ёнгок сепилади

Устига яна битта ёйилган хамир жойланади
Шу тарика охиригача тахлаб чикилади.
Охирга хамир билан пахлаванинг ёнлари хам ёпиб чикилади.
Тухум сариги суртилади180-200 С да ярим соат пишириб олинади
Сув ва асал яхшилаб аралаштирилади ва пахлава устига ярмикуйилади
Яна усти то кизаргунича пишириб олинади
Яхшилаб совугачгина кесилади.
Ейишдан олдин колган асалли сироп куйилади

 
Манба:  http://amazingwoman.ru

Булим: Ширали ва ширасиз пироглар | Курилди: 3422 | Жойлади: Мунирахон | Рейтинг: 2.0/3
Хамма хабарлар: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]