Мунирахон | Сана: Чоршанба, 07.08.2013, 13:17 | |
Шеф Ошпаз
Админстратор
Постлар: 94
| Антика сомса Хамири учун: 200гр маргарин ёки сариёг,0,5 ст сметана ёки майонез.1 та тухум оки,0,5 ч/к сода+уксус,1ч/к туз,2-2,5 ст ун Киймасига: 300 гр мол киймаси,1 дона картошка,1 та катта пиёз,мурч,зира,0,5 ч/к туз ва 100 гр пишлок Юзига:1та тухум сариги ва кунжут Маргарин киргичланиб,ун билан укаланади. Бошка идишда тухум оки,майонез,сода ва туз аралаштирилиб,укаланмага солинади ва юмшок хамир корилади.
Холодильникга ярим соатга куйилади. Киймага йирик киргичдан утказилган пиёз ва майда кирг.картошка,мурч,зира,туз солиб,кулимизда яхшилаб аралаштирамиз.
Ва ундан майда шариклар ясаб оламиз(катта кичиклиги хохишимизга караб).
тайёр хамиримизни жувада юпкарок килиб ёйиб олиб...узун ленталар кесиб оламиз.
шариклардан бирини майда киргичдан утказилган пишлокка булаб оламиз.
ва уни кулимизга олиб,битта ленточка билан ураб чикамиз.
Юзига аталанган тухум сариги суртиб, кунжут сепамиз.
Сомсачалар кизиган духовкада 180 С да 40-45 дакика пишириб оламиз. ***Сомсаларни пишлоксиз тайёрлаш хам мумкин
|
|
| |