Пазанда-бекажон сайтига хуш келибсиз!
                                
  • Бош сахифа
  • Менинг профилим
  • Чикиш              
  • Ассалому алайкум  Хурматли Мехмон                 
  • Сайтимиздаги рецепт ва расмларни муаллиф рухсатисиз кучириб олиш ёки бошка сайтларга жойлаш катьиян таькикланади. Рейептлардан факатгина Администратор рухсати билангина кучирма олиш мумкин                                 
   



[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
Страница 1 из 11
Форум » Ширали пишириклар » Пироглар » Пахлава
Пахлава
МунирахонСана: Душанба, 24.03.2014, 22:30 |


Шеф Ошпаз
Админстратор
Постлар: 94
Ютуклар: 0
Имзо: Offline
[img]../_nw/0/s24593691.jpg[/img]
[img]../_nw/0/s59496611.jpg[/img]
Хаммага синаб куришни тавсия киламан,магазинникидан фарк килмайди,хатто ундан хам мазалирок деб уйлайман.Демак,масалликлар:
Хамирига:
• 250 гр музлаган маргарин
• 1 ст катик(озгина,тахминан 1 кошикча майонез кушилади)
• 3,5-4 ст ун
• 1 ч/к разрыхлитель
• 5 та тухум сариги
Безесига:
• 6 та тухум оки
• 2 ст шакар
• 2 ст чакилган ёнгок
• 1 ст магиз• ванилин
Юзига:
• 1 та тухум сариги
• 2 о/к асал
• 1 ч/к сариёг ёки маргарин
• безак учун ёнгок
Тайёрланиши:
Маргарин йирик киргичдан утказилади ва ун кушиб,урвок хосил булгунича укаланади
[img]../_nw/0/s67647846.jpg[/img]
[img]../_nw/0/s81616876.jpg[/img]
Алохида идишда катик,разр ва тухум сариклари аралаштирилади
Урвокка кушилади ва хамир корилади.
[img]../_nw/0/s69255513.jpg[/img]
10 дакикага музхонага куйилади
Унгача безе тайёрлаб олинади.
Яьни тухум оклари каттик булгунича купиртирилади ва шакар оз-оздан кушиб борилади.
[img]../_nw/0/s22724371.jpg[/img]
[img]../_nw/0/s68667159.jpg[/img]
Ёнгок,магиз ва ванилин кушилади
[img]../_nw/0/s40214236.jpg[/img]
Хамир 3 тага булинади.2 таси йирик ва 1 таси кичикрок.Кичиги жувада лист баробар ёйилади ва листга жойланиб,180 С да 15 дакика атрофида пишириб олинади.2-хамир хам ёйилиб,курук листга жойланади.
[img]../_nw/0/s25667704.jpg[/img]
Безенинг ярми хамир устига сурилади.
[img]../_nw/0/s67019702.jpg[/img]
тайёр пишган хамир жойланади ва колган безе хам суриб,текисланади.
[img]../_nw/0/s19600209.jpg[/img]
3-хамир хам ёйилади.Чеккалари бирлаштрилади.юзига тухум сариги суртилади.Ёнгок билан безатилади.яна 180 С да 40 дакикача пиширилади.Алохида идишда асал ва сариёг эритилиб,пахлаванинг устига суртиб чикилади ва яна 5 дакика пишириб олинади.
[img]../_nw/0/s29520624.jpg[/img]
Пахлава тайёр.Яхшилаб совутилгач,кесилади ва дастурхонга тортилади.Ёкимли иштаха

[img]../_nw/0/s51067533.jpg[/img][img]../_nw/0/s88491697.jpg[/img]



 
Форум » Ширали пишириклар » Пироглар » Пахлава
Страница 1 из 11
Поиск: