Мунирахон | Сана: Душанба, 24.03.2014, 22:30 | |
Шеф Ошпаз
Админстратор
Постлар: 94
| [img]../_nw/0/s24593691.jpg[/img] [img]../_nw/0/s59496611.jpg[/img] Хаммага синаб куришни тавсия киламан,магазинникидан фарк килмайди,хатто ундан хам мазалирок деб уйлайман.Демак,масалликлар: Хамирига: • 250 гр музлаган маргарин • 1 ст катик(озгина,тахминан 1 кошикча майонез кушилади) • 3,5-4 ст ун • 1 ч/к разрыхлитель • 5 та тухум сариги Безесига: • 6 та тухум оки • 2 ст шакар • 2 ст чакилган ёнгок • 1 ст магиз• ванилин Юзига: • 1 та тухум сариги • 2 о/к асал • 1 ч/к сариёг ёки маргарин • безак учун ёнгок Тайёрланиши: Маргарин йирик киргичдан утказилади ва ун кушиб,урвок хосил булгунича укаланади [img]../_nw/0/s67647846.jpg[/img] [img]../_nw/0/s81616876.jpg[/img] Алохида идишда катик,разр ва тухум сариклари аралаштирилади Урвокка кушилади ва хамир корилади. [img]../_nw/0/s69255513.jpg[/img] 10 дакикага музхонага куйилади Унгача безе тайёрлаб олинади. Яьни тухум оклари каттик булгунича купиртирилади ва шакар оз-оздан кушиб борилади. [img]../_nw/0/s22724371.jpg[/img] [img]../_nw/0/s68667159.jpg[/img] Ёнгок,магиз ва ванилин кушилади [img]../_nw/0/s40214236.jpg[/img] Хамир 3 тага булинади.2 таси йирик ва 1 таси кичикрок.Кичиги жувада лист баробар ёйилади ва листга жойланиб,180 С да 15 дакика атрофида пишириб олинади.2-хамир хам ёйилиб,курук листга жойланади. [img]../_nw/0/s25667704.jpg[/img] Безенинг ярми хамир устига сурилади. [img]../_nw/0/s67019702.jpg[/img] тайёр пишган хамир жойланади ва колган безе хам суриб,текисланади. [img]../_nw/0/s19600209.jpg[/img] 3-хамир хам ёйилади.Чеккалари бирлаштрилади.юзига тухум сариги суртилади.Ёнгок билан безатилади.яна 180 С да 40 дакикача пиширилади.Алохида идишда асал ва сариёг эритилиб,пахлаванинг устига суртиб чикилади ва яна 5 дакика пишириб олинади. [img]../_nw/0/s29520624.jpg[/img] Пахлава тайёр.Яхшилаб совутилгач,кесилади ва дастурхонга тортилади.Ёкимли иштаха
[img]../_nw/0/s51067533.jpg[/img][img]../_nw/0/s88491697.jpg[/img]
|
|
| |