Мунирахон | Сана: Чоршанба, 07.08.2013, 14:44 | |
Шеф Ошпаз
Админстратор
Постлар: 94
| Авгонча наполеон Demak,masalliqlar: Xamiriga:*250 gr margarin*6ta tuxumsarig'i*1stsmetana yoki mayonez*yarimpachka razrixlitel*3,5 st un Belkova yanachinkasiga:* 6 ta tuxum oqi* 2stshakar* 1,5 st chaqilgan yong'oq*chimdimtuz va vanilinKremiga:*350 gr margarin*1 banka sgushyonka(iriska)*vanilin Bezagiga:*ta'bga ko'rachaqilgan yong'oq yoki kokos qirindisi Tayyorlanishi:Margarinniqirg'ichdan chiqarib,un bilan uqalaymiz.tuxum sarig'iga mayonez yoki smetanani qo'shib,aralashtiramiz va raxrizlitel solib,xamirimizga qo'shib yuboramiz,xamir qoramiz.Xamirimizni uch zuvalaga bo'lib... Muzxonaga 10daqiqaga qo'yamiz.Ungacha nachinkamizni tayyorlaymiz.Buning uchun tuxum oqini olamiz Chimdim tuz solib avval sekin,keyin tez ko'pirtira boshlaymizMana bundayko'rinishga yetgach,ya'ni tuxum oqi qotgach...
Oz-oz dan shakar solib,ko'pirtirib boramiz.
Muzxonadagi xamirlarimizni birini olib...
List barobar yoki yarimiga yoyamiz
Nachinkamizning1/3 qismini suramiz
Yong'oqning yarimini sepamiz. Qizib turganduxovkada 10-15 daqiqa pishirib olamiz.Qolgan xamirlar ham xuddi shu tartibda bajariladi.Lekin 3- xamirimizning eng ustiga yong'oq sepmaymiz.Endi navbat kremga.buning uchun xona haroratida oligan margarinni olamiz.
Mixer yordamida 1daqiqacha ko'pirtiramiz
Keyin 1 o/qirisdan solamiz Ko'pirtirishdadavom etamiz . Shunday qilib yana ko'pirtiramiz va 1 o/q dan iris solamiz Pishgan har birkorj orasiga krem surib chiqamiz.Eng ustiga ham krem surib bo'lib... Yong'oq yokikokos qirindisi bilan istaganimizcha bezaymiz Kamida 3-4 soat muzlatkichda turadi.Yoqimli ishtaha!:)
|
|
| |