Мунирахон | Сана: Чоршанба, 07.08.2013, 17:56 | |
Шеф Ошпаз
Админстратор
Постлар: 94
| xachapuri
Bu taom gruzinlarning milliy taomlaridan biri hisoblanadi. Xamiriga:1 dona tuxum,1 st sut yoki suv,1 ch/q tuz,3-4 o/q o'simlikyog'i Ichiga:200 gr qiyma,200gr sir,2 dona piyoz,2 ta kartoshka Qovurish uchun:1 st o'simlik yog'i Tayyorlanishi:Sutni idishga solamiz
Tuxumni ham chaqib solamiz Tuz va o'simlik yog'ini qo'shib... Yaxshilab aralashtiramiz Unni solamiz Xamir qoramiz Uni 8 yoki 10zuvalaga bo'lamiz Ustini yopib,15-20 daqiqaga tindirib qo'yamizюUngacha qiyma masalliqlarini tayyorlab olamiz.Buning uchun sir,piyoz va kartoshkani yirik qirg'ichdan o'tkazamiz Qozonchaga yog' solib,piyozni 2 daqiqa qovurib olamiz So'ng,qiymani solib,qovuramiz Kartoshkani solib,tuz,kashnich urug'i va 2-3 qoshiq suv solib,10-15 daqiqaga dimlab qo'yamiz Tayyor zuvalamizniun sepilgan stolimizga qo'yamiz Ozgina un sepib,tarelka kattaligida jo'vada yoyib olamiz Sirni 4ga bo'lib olamiz.1 qismining yarmini xamir ustidan sepamiz Qiymaning 1/4qismini teramiz
Keyin qolgan yarim sirni ham sepamiz Ikkinchi xamirni ham yoyib,xachapurini ustiga yopamiz va chetlarini mustahkamlab,tugib chiqamiz
Yog' solingan tovada avval oldini... Keyin orqasini qovurib olamiz Yoqimli ishtaha!osh bo'lsin
|
|
| |
Muslima | Сана: ЖУМА, 06.09.2013, 17:53 | |
Шогирд
Постлар: 1
|
|
|
| |