Пазанда-бекажон сайтига хуш келибсиз!
                                
  • Бош сахифа
  • Менинг профилим
  • Чикиш              
  • Ассалому алайкум  Хурматли Мехмон                 
  • Сайтимиздаги рецепт ва расмларни муаллиф рухсатисиз кучириб олиш ёки бошка сайтларга жойлаш катьиян таькикланади. Рейептлардан факатгина Администратор рухсати билангина кучирма олиш мумкин                                 
   



[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Таомлар... » Хамир таомлар » Хачапури
Хачапури
МунирахонСана: Чоршанба, 07.08.2013, 17:56 |


Шеф Ошпаз
Админстратор
Постлар: 94
Ютуклар: 0
Имзо: Offline
xachapuri


Bu taom gruzinlarning milliy taomlaridan biri hisoblanadi.
Xamiriga:1 dona tuxum,1 st sut yoki suv,1 ch/q tuz,3-4 o/q o'simlikyog'i
Ichiga:200 gr qiyma,200gr sir,2 dona piyoz,2 ta kartoshka
Qovurish uchun:1 st o'simlik yog'i
Tayyorlanishi:Sutni idishga solamiz


Tuxumni ham chaqib solamiz

Tuz va o'simlik yog'ini qo'shib...

Yaxshilab aralashtiramiz

Unni solamiz

Xamir qoramiz

Uni 8 yoki 10zuvalaga bo'lamiz

Ustini yopib,15-20 daqiqaga tindirib qo'yamizюUngacha qiyma masalliqlarini tayyorlab olamiz.Buning uchun sir,piyoz va kartoshkani yirik qirg'ichdan o'tkazamiz
Qozonchaga yog' solib,piyozni 2 daqiqa qovurib olamiz

So'ng,qiymani solib,qovuramiz

Kartoshkani solib,tuz,kashnich urug'i va 2-3 qoshiq suv solib,10-15 daqiqaga dimlab
qo'yamiz

Tayyor zuvalamizniun sepilgan stolimizga qo'yamiz

Ozgina un sepib,tarelka kattaligida jo'vada yoyib olamiz
Sirni 4ga bo'lib olamiz.1 qismining yarmini xamir ustidan sepamiz

Qiymaning 1/4qismini teramiz


Keyin qolgan yarim sirni ham sepamiz

Ikkinchi xamirni ham yoyib,xachapurini ustiga yopamiz va chetlarini mustahkamlab,tugib chiqamiz


Yog' solingan tovada avval oldini...

Keyin orqasini qovurib olamiz

Yoqimli ishtaha!osh bo'lsin





 
MuslimaСана: ЖУМА, 06.09.2013, 17:53 |
Шогирд
Постлар: 1
Ютуклар: 0
Имзо: Offline
smile


 
Форум » Таомлар... » Хамир таомлар » Хачапури
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: