Мунирахон | Сана: Душанба, 24.03.2014, 22:34 | |
Шеф Ошпаз
Админстратор
Постлар: 94
| [img]../_nw/0/s87854243.jpg[/img]Кайласига: • 1 та пиёз • 0,5 кг сарик сабзи • 200-300 гр кийма • 1 та катта картошка • 1-2 кошик томат • лавр япроги,туз,2-3 жаз чеснок • 1 чумич тула усимлик ёги Хамирига: • 1 дона тухум • 0,5 коса сув • ун Тайёрланиши: Пиёз ва гушт кизаргунча ёгда ковурилади.Томат,чеснок солиб ковурилади Ошга тугралгани каби тугралган сабзи солиб ковурилади Сабзини кумгунича сув солиб,лавр япроги ва туз солиб,15дакика кайнагандан кейин кубик шаклида тугралган картошка солиб яна ярим соат кайнатиладиУн,тухум,туз ва сув аралаштирилади.лагмон хамири каттиклигида хамир корилади.Ун хам сифатига кура кушилади.хамир тиндирибкуйилади.Ёйилади.Укловга уралган хамир уртасидан кесилади(расмга каранг)0,5-1см калинликда кесиб чикилади .[img]../_nw/0/s99832706.jpg[/img] Кайлани устига 1 кават килиб кесилган хамир жойланади. [img]../_nw/0/s92142513.jpg[/img] Хамир устига пар утганидан сунг 2-кават хамир тахланади. [img]../_nw/0/s85864307.jpg[/img] Шу тарикахамирлар охиригача тахлаб чикилади.45 дакикага копкоги ёпиб димлаб куйилади.Пишганидан кейин факат хамирли кават аралаштирилади. [img]../_nw/0/s88697391.jpg[/img] Секин-секинкайласи билан аралаштирилади [img]../_nw/0/s47254390.jpg[/img] [img]../_nw/0/s68399103.jpg[/img] Кушимча: *Хохишга кура сабзи ва ёгни рецептда курсатилганидан купрок солиш мумкин
|
|
| |