Главная » 2013 Август 7 » Авгонча наполеон
15:09 Авгонча наполеон | |
Xamiriga: 250 gr margarin,
6ta tuxum sarig'i, 1st smetana yoki mayonez, yarim pachka razrixlitel, 3,5 st un Belkovaya nachinkasiga: 6 ta tuxum oqi, 2st shakar, 1,5 st chaqilgan yong'oq, chimdim tuz va vanilin. Kremiga: 350 gr margarin(sariyog) ,1 banka sgushyonka(iriska), vanilin Bezagiga: ta'bga ko'ra haqilgan yong'oq yoki kokos qirindisi Tayyorlanishi:Margarinni qirg'ichdan chiqarib,un bilan uqalaymiz.tuxum sarig'iga mayonez yoki smetanani qo'shib,aralashtiramiz va raxrizlitel solib,xamirimizga qo'shib yuboramiz,xamir qoramiz.Xamirimizni uch zuvalaga bo'lib... Muzxonaga 10daqiqaga qo'yamiz.Ungacha nachinkamizni tayyorlaymiz.Buning uchun tuxum oqini olamiz Chimdim tuz solib avval sekin,keyin tez ko'pirtira boshlaymiz.Mana bunday ko'rinishga yetgach,ya'ni tuxum oqi qotgach... Oz-oz dan shakar solib,ko'pirtirib boramiz. Muzxonadagi xamirlarimizni birini olib... List barobar yoki yarimiga yoyamiz Nachinkamizning 1/3 qismini suramiz Yong'oqning yarimini sepamiz. Qizib turganduxovkada 10-15 daqiqa pishirib olamiz.Qolgan xamirlar ham xuddi shu tartibda bajariladi.Lekin 3- xamirimizning eng ustiga yong'oq sepmaymiz. Endi navbat kremga.buning uchun xona haroratida yumshagan margarinni olamiz. Mixer yordamida 1daqiqacha ko'pirtiramiz Keyin 1 o/qirisdan solamiz Ko'pirtirishda davom etamiz . Shunday qilib yana ko'pirtiramiz va 1 o/q dan iris solamiz Pishgan har bir korj orasiga krem surib chiqamiz.Eng ustiga ham krem surib bo'lib... Yong'oq yoki kokos qirindisi bilan istaganimizcha bezaymiz Kamida 3-4 soat muzlatkichda turadi.Yoqimli ishtaha!:) | |
|
Хамма хабарлар: 0 | |