Главная » 2014 Февраль 14 » Туркча пахлава
14:38 Туркча пахлава | |
![]() ![]() Ушбу рецептни интернетдан куриб,тайёрлаб курдим.Пахлава оиширма хамир хамда асалдан кават-кават килиб тайёрланган. Хамирига: • 500 гр ун • 150 гр сут • 150 гр сметана ёки майонез • 5 гр дрожа • 3 о/к шакар • Чимдим туз • 2 дона тухум(1тасини сариги олиб куйилади) • 100 гр эритилган маргарин Начинка: • 180-200 гр ёнгок • 1ст сахарная пудра Юзи ва ораларига суртиш учун: • 100 гр асал • 50 гр кайнок сув • 50 гр эритилган маргарин Тайёрланиши: Опара: Илик сутга шакар,туз ва дрожа кушиб,15 дакикага илик жойга куйилади Алохида идишда тухум,маргарин,сметана аралаштирилиб, ![]() тайёр опара солиб,эланган ун кушиб… ![]() Юмшоккина хамир корилади ва илик жойга 1,5 соатга куйилади ![]() Начинка учун ёнгок хиди чиккунича курук товада ковирилади.Совугач,мясорубкадан утказилади ва сахарная пудра кушилиб аралаштирилади ![]() ![]() Тайёр хамир 10 булакка булинади ![]() 1 та каттароги юпка килиб жувада ёйилади Ёгланган листга жойланади ![]() Эритилган маргарин юпка килиб суртилади ![]() Ёнгок сепилади ![]() Устига яна битта ёйилган хамир жойланади Шу тарика охиригача тахлаб чикилади. Охирга хамир билан пахлаванинг ёнлари хам ёпиб чикилади. Тухум сариги суртилади180-200 С да ярим соат пишириб олинади Сув ва асал яхшилаб аралаштирилади ва пахлава устига ярмикуйилади Яна усти то кизаргунича пишириб олинади Яхшилаб совугачгина кесилади. Ейишдан олдин колган асалли сироп куйилади ![]() Манба: http://amazingwoman.ru | |
|
Хамма хабарлар: 0 | |