18:14 Кайла палов | |
Кайласига: • 1 та пиёз • 0,5 кг сарик сабзи • 200-300 гр кийма • 1 та катта картошка • 1-2 кошик томат • лавр япроги,туз,2-3 жаз чеснок • 1 чумич тула усимлик ёги Хамирига: • 1 дона тухум • 0,5 коса сув • ун Тайёрланиши: Пиёз ва гушт кизаргунча ёгда ковурилади. Томат,чеснок солиб ковурилади Ошга тугралгани каби тугралган сабзи солиб ковурилади Сабзини кумгунича сув солиб,лавр япроги ва туз солиб,15
дакика кайнагандан кейин кубик шаклида
тугралган картошка солиб яна ярим соат кайнатилади Ун,тухум,туз ва сув аралаштирилади.лагмон хамири каттиклигида хамир корилади. Ун хам сифатига кура кушилади.хамир тиндириб куйилади.Ёйилади. Укловга уралган хамир уртасидан кесилади(расмга каранг) 0,5-1 см калинликда кесиб чикилади. Кайлани устига 1 кават килиб кесилган хамир жойланади. Хамир устига пар утганидан сунг 2-кават хамир тахланади. Шу тарика хамирлар охиригача тахлаб чикилади.45 дакикага копкоги ёпиб димлаб куйилади.Пишганидан кейин факат хамирли кават аралаштирилади. Секин-секин
кайласи билан аралаштирилади Кушимча: *Хохишга кура сабзи ва ёгни рецептда курсатилганидан купрок
солиш мумкин | |
|
Хамма хабарлар: 0 | |