20:38 Эклер пирожнийлари | |
Хамирига: 4 та тухум 1 ст сув 1ст ун Ярим ч/к туз 100 гр маргарин Кремига: 1 ст сут ёки сув 2 о/к ун Ванилин 100-150 гр маргарин Ярим ст шакар Безак учун: Эритилган шоколад ёки шоколадный глазурь Кокосовая стружка Тогорача ёки козонга сут,туз ва маргарин солиниб,урта оловда маргарини эригунича газга куйилади. Эригач,дархол ун солиб, аралаштириб олинади. Хамир картошка пюреси холатида булади. Кейин 1 та биттадан ёки бараварига хама тухум солиб,яхшилаб аралаштирилади.Токи би хил масса булгунича. Иссик хамир кондитер копига солинади.Лист бироз ёгланади ва ун сепилади.Хамир узунчок ёки гумбаз шаклида куйиб чикилади. Кизиб турган духовкага солиб,урта оловда то усти кизаргунича 35-40 минутча пишириб олинади Крем учун идишга сут,шакар,ванилин ва ун солиб,венчик ёрдамида аралаштирилади. Газга куйиб,урта оловда токи куюк каша холатига келгунича ковлаб турилади. Газга куйгандан сунг тинмасдан колаб туриш керак,йукса,таги ёпишиб колади! Крем 1-2 дакикада куйилади. Газдан олинади ва бутунлай совутилади.Яхшилаб совуганидан сунг,хона хароратида юмшаган маргарин кушиб,миксерда купиртирилади. Тайёр эклерлар кундалангига 2 га булиб ёки махсус асбоб ёрдамида крем билан тулдирилади. Пирожнийларнинг усти глазурь ва стружка билан безатилади | |
|
Хамма хабарлар: 0 | |