23:12 Ёнгокли эстония булочкаси | |
Опарали хамирига: 250мл сут 50 гр маргарин 2.5-3 cт ун 1ч/к дрожа Чимдим туз 0.5 ст шакар 1 та тухум Начинкасига: 0.5 ст ковурилган ёнгок 0.5 ст шакар 2 о/к сметана 1-2 о/к мак Начинка учун ёнгок курук товада 1-2 дакика ковурилади(куйиб кетмасин!) Шакар ва мак кушилади Булса сметана булмаса 1-2 о/к сут кушилади Ва аралаштирилади Хамирга Сут илитилади Шакар,ванилин ва туз кушилади Кейин дрожа 3 о/к ун кушиб... аралаштирилади ва опара 10 дакикага илик жойга куйилади Бошка коттарок идишга тайёр опара солинади Эритилган маргарин ва тухум хам кушилиб,яхшилаб аралаштирилади. Ун хам солиб,юмшок хамир корилади Устидан сочик ташлаб,оширишга куямиз Мана тайёр хамир Хамир унланган столда жувада ёйилади ва юзига эритилган маргарин сурилади Рулет килиб уралади Юкоридан 2 бармок сигарли жой ташлаб,уртасидан охиригача пичокда кесиб чикилади Икки томондан уриб чикилади Ёгланган листга жойланади Ва духовкада усти чиройли кизаргунича пишириб олинади ва иссиклигида сахарная пудра сепилади | |
|
Хамма хабарлар: 2 | |
|